lunes, 15 de diciembre de 2014

Cures dels canaris


Allotjament, alimentació, dedicació i cures per al benestar del nostre canari



Encara que no es pot dir que un canari sigui un animal exigent, si que cal satisfer unes necessitats bàsiques, les quals van més enllà de la mera alimentació i neteja.El nostre ocell necessita el contacta social amb el seu cuidador.
Especialment el moment de la seva alimentació diària ens causa molta alegria quan veiem que el canari, a l'hora acostumada,salta excitat d'un costat a un altre i ens mira amb expectació. Tenim de prendre tot el temps necessari quan li donem  de menjar.
No només l'alimentació diària ha de tenir lloc sempre a la mateixa hora, si no que també  la neteja general s'ha d'efectuar a intervals regulars, sent recomanable netejar a consciència tota la gàbia una vegada a la setmana. A aquest efecte, han demostrat ser molt adecuat lo llars per a ocells que es poden adquirir en les tendes especialitzades, en el que pot separar sense problemes la part superior de la inferior.



L'ocell pot romandre en la part superior, mentre netegem la safata inferior,se recomana usar sabó verd o un detergnt per vajillas suau, sense oblidar aclarir concienzudamente.
No és imprecindible utilitzar un desinfectant, però si s'empra, cal llegir atentament les instruccions i esbrinar si és idoni para ocells,si l'ocell està sa, podem prescindir tranquil·lament del desinfectant.
Si la safata inferior és de plàstic transparent , es recomana usar una esponja suau fins i tot per a la brutícia persistent. Si s'utilitza una esponja, dura, ratlla el plàstic i es torna lleig.
A continuació es torna a omplir la safata de sorra , a la qual es poden afegir-los minerals que la milloren i que es troben en el comerç d'animals.
El menjador  cal assecar-ho ben perquè no quedin agafats restos de menjar, que serien dificiles d'eliminar.



L'alimentació
Hem de comprar productes a les tendes especialitzades de animal, semilles variades, verdures, fruites frescas (retirarles cada dia),sorra especial de ocells per triturar els aliments.













No hay comentarios:

Publicar un comentario